Muziek voor instant happiness

Muziek, concerten en festivals. Ik kan niet in een ruimte zitten waar geen muziek speelt. Voor een concert van de Britse groep Editors zou ik hemel en aarde verzetten en mijn zomer is gevuld met heerlijke festivals in binnen-en buitenland. Het tweede weekend van augustus hou ik vrij voor een onderdompeling in Caraïbische beats, sensuele dansmoves en een teveel aan rum. Een kleurrijk festival als de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten wil ik namelijk voor geen goud van de wereld missen. En als jij van latino-vibes houdt, zet je het beter ook maar standaard in je agenda!

Mijn Spotify-account kent lijsten waar ik tijdens strijk-en kuiskuren volledig op los ga. Eén afspeellijst zorgde ooit voor een zwoel dansfeest in het aangename Las Galleras in de Dominicaanse Republiek. Dus ik dacht, als die mannen vrolijk worden van mijn favoriete muziek, kan ik mijn muziek misschien beter ook gewoon delen met de rest van de wereld. 

Mijn lijsten zijn een verzameling van liedjes waar ik graag naar luister of waar ik al verscheidene keren mijn eigen stijl aan dansmoves op toonde. Met populaire songs vanop bestemmingen waar ik ga, pimp ik mijn lijsten bij. Ik word altijd vrolijk van deze muziek. En wanneer de summer feelings even achter de wolken kruipen, brengt één van deze lijsten je gegarandeerd weer naar warmere sferen. Gewoon volgen die handel!

A sound of latin

Dé lijst wanneer de heimwee naar de Caraïben groot is en ik zin heb om naar alle ritmes van het latino-rijk te luisteren. Ook als ik in warmere oorden ben of er nood is om wat leven in de brouwerij te brengen, dan druk ik hier op play. Van Chan Chan tot Despacito, van Daddy Yankee tot Los Van Van, deze lijst heeft een variatie van verschillende stijlen.

A splash of salsa

De naam spreekt voor zich. Een verzameling van dansbare salsa beats. Ik hou ervan om zowel te dansen op de tonen van oude bekende rasartiesten die met een heel gamma aan muziekinstrumenten de boel in vuur en vlam kunnen zetten alsook de salsa bands van vandaag die eigenlijk net hetzelfde doen. Ik pas voor het in lijn dansen van LA style en verkies het rondjes draaien van de Cubaanse salsa. Enjoy!

A spray of bachata

Dankzij mijn bezoek aan de Dominicaanse Republiek ontdekte ik hoe graag ik ook hun stijl van bachata dans. Hun stijl is doorgaans iets spontaner en omdat ze vaak enkel elkaars handen vasthouden, bewaren ze meestal ook meer afstand van elkaar. Ze volgen ook meer het ritme van de muziek tijdens het dansen. En dat is eigenlijk helemaal anders dan de klassieke houding die me tijdens mijn danslessen in België is aangeleerd. Ik ben persoonlijk nogal fan van de Dominicaanse bachata.

Vorige
Vorige

Liever corona in mijn lijf dan een vaccin

Volgende
Volgende

Ik ga niet meer op reis in 2020