con gusto del caribe

View Original

Groepsreizen met G Adventures

Je kent het wel. Je wilt op reis maar zit zonder lief. Je vindt je net iets te oud om nog met je ouders op stap te gaan. Geen enkele vriendin kan verlof meenemen. Face it. Je bent single. En je wilt dus op reis. En neen, je hebt absoluut deze keer geen zin om met je neus in een reisgids te zitten en uit te pluizen hoe je nu het makkelijkste van punt A naar punt B gaat. Been there, done that. En ook meer dan één keer.

Eigenlijk wil je gewoon voor één keer de kudde volgen. Reizen als single maar dan wil binnen de veiligheid van een groep. De bus opstappen die voor je slaapplaats klaar staat. Iemand die zegt om welk uur je aan het ontbijt wordt verwacht. Iemand die een probleem in jouw plaats oplost. Kiezen uit een reeks activiteiten die voor jou worden geboekt. Zeg nu zelf. Dit klinkt toch gewoon als heaven in paradise

Heel af en toe permitteer ik het me. Iets meer geld betalen voor een pak meer reisgemak. Reizen zonder zorgen. Ja, daar betaal ik graag wat extra voor.

Ik reisde, zowel als single en als koppel, al enkele keren met de reisorganisatie G Adventures. Ik bezocht Cuba, Kenia, Mexico, Belize en Guatemala met één van hun lokale reisleiders. Ik ging aan boord van hun catamaran in Thailand en dobberde tussen de Galapagos-eilanden. Yezzz, please do call me an expert! Om nog maar te zwijgen dat ik deze reizen in een vorig leven ook verkocht aan avonturiers zoals jij. Ik ben echt fan.

G Adventures is een touroperator die zich focust op kleinschalige avontuurlijke groepsreizen. Ze zijn actief over heel de wereld en dragen dankzij hun reizen bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen of bepaalde bevolkingsgroepen. En dat zal ook jij doen als je kiest voor een groepsreis met G Adventures. Wie G Adventures is en waar ze voor staan, kan je uitgebreid lezen op hun website.

7 redenen waarom ik denk dat je minstens éénmaal in je leven op groepsreis moet met G Adventures

Een gevarieerd en internationaal reisgezelschap

Je spreekt Engels maar geen Spaans. Je vindt nieuwe mensen leren kennen dé max. En je hebt zin om je aantal Facebook-vrienden uit te breiden over de grenzen heen. Bueno. Dan heb ik misschien wel schandalig goed nieuws!

Met G Adventures ben je niet enkel met Vlaamse zielen op stap. Ze verkopen hun reizen in heel wat landen, ook buiten Europa. Dankzij het internationale karakter leer je niet enkel het land van bestemming kennen maar meteen ook een pak andere culturen. De voertaal binnen de groep is Engels. Je maakt vrienden over de hele wereld en regelt al meteen een verblijfplaats voor je volgende reis. Zo ging ik goedkoop naar Lissabon en reis ik regelmatig af naar Londen zonder dure hotels te betalen. De enkele keren dat ik reeds op reis met G Adventures was, deelde ik lief en leed met reizigers van België, Engeland, Amerika, Portugal, Canada, Duitsland en Zwitserland.

Een kleine groep

Niets zo heerlijk dan een groep die net klein genoeg is om iedereen te leren kennen. En net groot genoeg is om die persoon waar je het absoluut niet mee kan vinden, zoveel mogelijk te vermijden. Want jawel, dat laatste behoort altijd tot de opties. Eén advies: laat jouw droom niet verpesten door iemand die niet zo een social animal is als jij. Focus op de leuke dingen want je groepsreis zit vol met verrassingen en nieuwe avonturen.

G Adventures reist met maximaal 16 personen maar zo groot was mijn groep nog nooit.

Alleen reizen in groep

Je betaalt geen single supplement bij G Adventures als je als single op reis vertrekt. Moet ik dan de kamer delen met iemand die ik niet ken? Dat kan! Tenzij je ervoor kiest om mits een kleine toeslag een kamer voor jezelf te boeken en dit gedurende de hele reis. Dan boekt G Adventures voor jou een eigen kamer. Hoeveel het singlesupplement bedraagt, staat vermeld bij elke reis.

Weet dat je nooit bij iemand van het andere geslacht zal liggen als je niet voor je eigen kamer kiest. Enfin, tenzij er een passionele romance zou ontstaan met één van je medereizigers. Dat bespreek je dan maar even met je CEO. Say what? Even door blijven lezen, ik leg het zo meteen aan je uit.

Reis je als koppel, dan houden ze hier bij de kamerverdeling rekening mee waar mogelijk. 

Gegarandeerd vertrek

Je leest het goed! Ik ken weinig reisorganisaties die van hetzelfde principe zijn dan G Adventures. Ze garanderen elk vertrek. Dus gedaan met bang wachten op een bericht dat je groepsreis het gewenste minimum aantal deelnemers heeft bereikt. Van zodra je je voorschot betaalt, kan je al aan je nieuwe reisoutfit beginnen denken!

Community Based Tourism

Ja, het kind moet een naam krijgen! Dé reden waarom ik graag op reis ga met G Adventures? Je slaapt niet in mastodonten van hotels. Je eet in leuke restaurants en hoeft niet altijd standaard te kiezen uit een voor jou samengesteld buffet. 

G Adventures kiest om zo direct mogelijk samen te werken met lokale mensen en dat met slechts één doel: de lokale economie zoveel mogelijk ondersteunen.

Hun relatie met de mensen ter plaatse is voor hen héél belangrijk. G Adventures wil altijd iets teruggeven aan het land waar ze gast mogen zijn. 

Creëer je eigen reis

Dat wilt niet zeggen dat je zelf nog kan beslissen hoe lang je waar blijft. Je route, accommodatie en transport liggen immers vast. Je hebt wel een boel optionele activiteiten waar je nog uit kan kiezen. Of ook niet natuurlijk! Heb je even geen zin in de groep? Wil je strandhangen of uren turen op een terras? Het kan! Tijdens de reizen van G Adventures wordt er regelmatig vrije tijd ingelast. Me-time gegarandeerd! De niet inbegrepen activiteiten staan trouwens al netjes voor je uitgeschreven bij elke reis. 

Je lokale reisleider oftewel je CEO

Je tourleader is er eentje die het land door en door kent. Van de leukste tips voor een avondje stappen tot de bars waar je de grootste cocktails krijgt. They know it all! Wil je alles weten of de geschiedenis van een land, de kans is bijzonder groot dat ze het je allemaal haarfijn uitleggen! Op die manier hoef je zelfs geen reisgids meer mee! 

Dingen waar je beter rekening mee houdt als je een groepsreis boekt met G Adventures.

Bij elke tour staat een prijs per persoon vermeld. Kijk na wat allemaal inbegrepen is zodat je ter plaatse niet voor verrassingen komt te staan.

Dit is alvast niet standaard inbegrepen:

  • Je vlucht tot je eindbestemming. Deze moet je nog apart boeken. Reis je richting Cuba of Mexico, check dan zeker of je geen interessante vluchten met TUI fly vindt. Ik reis bijna altijd met hen richting de Caraïben.

  • Niet altijd is er een transfer inbegrepen van de luchthaven naar het hotel. 

  • Er is slechts een beperkt aantal maaltijden inbegrepen. Check altijd bij de reisdetails wat te verwachten. Dranken zijn niet inclusief.

  • Enkele activiteiten zijn standaard inbegrepen. Optionele activiteiten betaal je ter plaatse. 

  • Fooien zijn niet inbegrepen. Bij G Adventures verwachten ze ook dat je een tip geeft per dag voor je CEO. Die richtlijn staat ook omschreven in de reisdetails.

Je kan altijd extra nachten voor of na je reis bij boeken. Je hebt een rondreis geboekt in Cuba maar mijn artikel over La Habana doet je watertanden? Je wenst langer in Cuba te blijven? G Adventures biedt je de mogelijkheid om via hen extra nachten bij te boeken. Dat is makkelijk maar er zijn echt een massa leuke casas particulares waar je uit kan kiezen en tegenwoordig makkelijk zelf kan boeken. 

G Adventures kent verschillende reisstijlen en deelt zijn reizen in op vlak van comfort en fysieke inspanning. Op die manier krijg je een idee wat je van je reis mag verwachten. 

Leuk voor de youngsters of de 30-plussers onder ons: ze hebben groepen enkel voor ‘18-to-Thirtysomethings’. Voor mocht je nog niet klaar zijn om met een boeiende vijftiger op reis te gaan. 


Waarom G Adventures?

Als je met voldoende vrijheid maar met de houvast van een groep een land wilt verkennen, ben je bij G Adventures aan het juiste adres. 

Hun aanbod aan reizen op Cuba is enorm. Ik herinner me dat het voor mij toen ook geen makkelijke keuze was. Hier leer je alvast mijn drie favoriete groepsreizen met G Adventures kennen en geef ik je een indicatie van de gangbare prijzen op Cuba.


Check altijd de website van G Adventures voor de meest recente informatie.